zondag 6 september 2009

Twitter schmitter?


Men zet er wereldnieuws op zoals "goedemorgen iedereen!" of "en nu naar huis lekker slapen!", of nog "twee uur werken en dan is het weekend!". Regelrechte non-informatie dus, info waar ik totaal niet op zit te wachten en eigenlijk geen boodschap aan heb.

En toch lees ik het. Wat is dat toch met dat Twitter? Ik klik tegenwoordig minimaal vijf keer per dag op de Twitter-snelkoppeling in mijn browser om te kijken of Jantje en Pietje al aan het eten zijn en of Marietje en Betsie nog door de stad lopen, te shoppen enzo.

Je kunt er mensen volgen of zelf gevolgd worden. Als je bent aangelogd krijg je een timeline te zien met alle berichtjes of posts, van de mensen die jij volgt. Men kan een foto uploaden van hetgeen dat diegene op dat moment ziet, allemaal vanaf zijn of haar Iphone of andere mobiel. Deze mensen kunnen ook beroemdheden zijn, zoals Lance Armstrong, maar ook een zanger, schrijver, politicus of Paul de Leeuw. Die is trouwens helemaal doorgeslagen en schrijft vanaf zijn vakantieadres elke beweging van zijn gezelschap op. Zo loopt hij al vier dagen op precies hetzelfde tijdstip naar precies dezelfde plek, met precies dezelfde mensen. Non-info!

En ik? Ik lees al vier dagen precies hetzelfde bericht op precies hetzelfde tijdstip over precies dezelfde plek, met precies dezelfde mensen en dáár zit nou de kracht van Twitter. Je leest en filtert eruit wat je boeit (20% dus) en de rest trekt aan je voorbij alsof je op de eerste lentedag op een terrasje in Amsterdam zit. En eerlijkezegd zitten er bij die 20% wel echt leuke berichten met leuke tips, weetjes, vragen, grapjes, foto's.

Probeer het maar eens! Ik ben hier te vinden en zal er bijvoorbeeld mijn trainingen op proberen bij te houden, of wanneer ik wat-dan-ook doe of welke-plek-dan-ook, het komt er allemaal op te staan. Ik pretendeer niet dat ik boeiend ben, maar volgens mij is dat alleen maar weggelegd voor Lance Armstrong, dus die moet je ook maar eens volgen.

Als je mij volgt, volg ik jou ook! Tenzij je heel vaak moet poepen en ik dat dus heel vaak moet lezen natuurlijk.

Tot tweet!

3 opmerkingen:

Gonda zei

Ik poep altijd heel privé...;)

Sander zei

Je bent de enige!

Babette van Loon zei

wil ik je gaan volgen op Twitter, nergens te vinden en alleen foutmeldingen als ik via je blog aanklik. Hmmm, helemaal gestopt met blogging, twitter e.d.? Jammer hoor ;-)
Toen ik net was gaan hardlopen, las ik je blog ook. Nu wat minder, maar je schrijft leuk, en het blijft leuk om te volgen!