maandag 19 januari 2009

De eerste keer doet altijd pijn1l-1w-1l-1w-2l-2w-2l-2w-3l-3w

De "l" staat voor lopen en de "w" staat voor wandelen.

Zo zagen mijn eerste 18 minuten als hardloper er dus uit. De eerste 3 kilometer staan op de teller. Het geheel werd ondersteund door de volgende playlist:

  • Blaze (Most Precious love)
  • Mary J Blidge (One)
  • Mish Mash (Speechless)
  • Bon Jovi (Bed Of Roses)
  • Bloodhound Gang (Uhn tiss uhn tiss)
  • Ne-Yo (So Sick)
  • Marisa Turner (Don’t need to know)
  • James Blunt (Wisemen)
  • Martin Solveigh (Jealousy)
Het geheel werd aan elkaar gepraat door de zwoele stem van Evy. Dit klinkt leuker dat het is, want voor mij, 2 uur op een pittig tempo door de modder mountainbiken is een eitje, is dit dus gewoon afzien. Vooral die laatste 3 minuten "l" voelden als een complete helletocht. Die spieren zijn dit helemaal niet gewend. En van die trots die je zou moeten voelen wanneer je het thuishonk weer veilig hebt bereikt, was niks te merken. Eigenlijk vond ik het één grote ramp. Hopelijk slaat de runners high snel toe zodat de endorfines door mijn hersenen pompen, laat ik het zo zeggen: Mijn receptoren hebben zich er al helemaal voor opengesteld! Ik stel me er zoiets bij voor als ik, die dan als een grote onbenul met grijns van oor tot oor met zevenmijlspassen de marathon van Rotterdam afraffel, het liefst binnen de drie uur, maar waarschijnlijk is dat een uthopie en moeten we het stellen met afzien, scheenpijn, regenbuien en 3 minuten wandelen na elke 500 meter hardlopen.

Het is dus de bedoeling dat ik de instructies van Evy netjes zal gaan opvolgen. Dit betekent voor de eerste 12 weken dat ik lopen afwissel met wandelen. De eerste weken zal het maximaal 1 tot 4 minuten lopen zijn, afgewisseld met 1 tot 4 minuten wandelen. Echt beginnerswerk dus. Maargoed, je kunt aan mijn bierbuikje ook wel zien dat ik geen verfent ultramarathonloper ben, wat dat betreft val ik al door de mand voordat ik één meter heb gelopen natuurlijk. Dus laat ik eerlijk zijn: Ik begin met hardlopen en de eerste keer doet altijd pijn. En het was voor mij niks anders.

2 opmerkingen:

Sander Soeteman zei

Ik wil die bierbuik van jou ook wel 's aan een touw zien hangen!
We houden het lopen trouwens allebei maar maximaal een half jaar vol, want dan gaan we weer mtb-en. En nou maar hopen dat we volgend jaar het hardlopen wat eerder oppakken, nadat we de mtb in de schuur hebben achtergelaten!

Sander zei

We? Sinds wanneer lopen WE? Jij bent eigenlijk ook maar een meelopertje!