maandag 23 maart 2009

Ik ben klaar!


YIEHA!!!

Ik heb de 27ste Start-to-Run les erop zitten! Ik heb de discipline bewaard om dit beginnersschema helemaal te volgen. Ik ben nu in staat om 30 minuten ofwel 5 kilometer te hardlopen. Ik ben er! Check! Beter!

De voornaamste reden om het zo rustig op te bouwen was blessurepreventie. Ik zal nooit weten of ik wel geblesseerd was geraakt wanneer ik sneller was gegaan, maar ik denk dat ik er verstandig aan heb gedaan. Ik merk dat mijn benen er sterker van zijn geworden.

Nog precies 4 weken en ik loop een 10 kilometer, dat is andere koek, dat is pittige kost voor mij. Ik ben nog steeds niet één van de lichtsten, maar ik heb een goeie basis, dus uitlopen lukt sowiezo, maar of het ook binnen de 60 minuten lukt weet ik niet. Ik loop al met al pas twee maanden en een weekje, dus ben echt nog een beginner. Ik mountainbike de laatste tijd wel weer elke week, dus conditioneel moet het lukken, maar toch is lopen andere koek als je dat echt nog nooit hebt gedaan en een lompe bouw hebt.

Ik kan het iedereen aanraden om de beginnen met lopen en even door de eerste weken heen te bijten. Bouw het rustig op, dat betaalt zich zeker terug en ook belangrijk, je voelt je fit na het lopen in plaats van helemaal naar de kloten. Zorg dat je consequent bent door elke week die 3 keer te lopen, lukt dit niet dan minimaal 2 keer, maar drie is beter. Je boekt echt binnen no time progressie en zult versteld staan hoe snel je in staat bent om een stuk te joggen zonder buiten adem te raken, dat is erg ok.

Wat nu gaat gebeuren weet ik nog niet precies, maar ik weet wel dat ik de komende vier weken nog 10 keer lopen de tijd heb om klaar te zijn voor die 10 kilometer, hahaha. Daarna wat meer trainen op de racefiets en mountainbike, begin mei weekendje naar de Ardennen en oh ja, zwemmen: 1 keer per week, want ik ben ook nog zo snugger geweest om dit jaar een 1/8ste en 1/4de triathlon te gaan doen, respectievelijk in juni en september.

Ik ben niet wijs.

3 opmerkingen:

Gonda zei

Gefeliciteerd!
Uit ervaring weet ik dat van 0 naar 5 km meer moeite kost dan van 5 naar 10. Voor je het weet loop je een uur achter elkaar!

Anoniem zei

Echt goed!
(mijn voorland)

Lieke Klaver

Sander zei

Thanks! Even een klein griepje uitzieken. Griep is van invloed op je hart(slag) dus trainen uit den boze...van het weekend weer lopen en mountainbiken.

Succes Lieke en houd me op de hoogte!