dinsdag 17 maart 2009

Spinsels


Nog 2 lessen en de Start-to-Run zit er op! Dan ben ik klaargestoomd om een half uur, ofwel 5 kilometer te hardlopen. Goed man, trots. Toch volgehouden, toch gelukt. Vanaf dat moment heb ik nog 4 weken om me voor te bereiden op de IJsselloop, 10 kilometer. Er is ook een podcast 5 tot 10 kilometer, ik volg daar de eerste 3 weken wel van, last tenslotte een herstelweek in en zie het wel op 19 april. Hopelijk lukt het me binnen een uur, zal pittig voor me worden. Tot 19 april ligt de nadruk dus op hardlopen.

Vanaf die dag, wil ik wat vaker fietsen. Ik ga begin mei, met wat vrienden een weekendje mountainbiken in het Belgische mountainbikemekka Houffalize. Niet dat we erg lange tochten fietsen of dat het tempo superhoog ligt, maar het is toch lekker op 's avonds niet helemaal naar de klote te zijn. We hebben twee blokhutten gehuurd. Lachen man. Ik heb wel zin om even een weekendje te biken met die gasten, altijd gezellig. We zijn twee keer naar Wales geweest trouwens. Dat is echt werkelijk waar het beste wat je op crosscountry mtb gebied gaat krijgen in Europa. Ik daag iedereen die fietst uit om eens naar Coed-Y-Brenin te gaan en mij een beter gebied aan te raden. The Seven Stanes in Schotland misschien? Maargoed, Wales zit er niet in dit jaar, dus het wordt Vlaamse Frites, La Chouffe bier, Ardenner klei en een hoop gezelligheid. Ook mooi!

Dus, naast 3 keer per week lopen, fiets ik de laatste 4 zondagen mijn mountainbiketochtjes al weer trouw en straks als de zomertijd ingaat komt daar nog een doordeweekse rit bij, dus dan gaat het hardlopen naar twee keer per week. Maar goed, dat fietsen zit wel goed. Mountainbiken wordt over twee weken wel afgewisseld met deze nieuwe racefiets trouwens, want die komt ook binnen over een week of twee. Weer zo'n gaaf vooruitzicht!

Dat ik die racefiets gekocht heb heeft twee 'dingetjes' tot gevolg. a) De 25 kilometer naar mijn werk in elk geval 1 keer per week fietsen. b) Dit jaar eens een 1/8ste en een 1/4de triathlon proberen! Ik heb me al ingeschreven met een goeie ouwe vriend van me voor de 1/8ste triathlon van Hengelo Gelderland. Die is op 14 juni en tegen die tijd moet ik ook 20 baantjes borstcrawl makkelijk kunnen zwemmen, dus vanaf april 1 keer per week zwemmen erbij! Die 20 kilometer tijdrit en de afsluitende 5 kilometer lopen is natuurlijk een eitje. Een 1/4de triathlon is andere koek. 40 baantjes zwemmen, 40km fietsen en dan nog 10km lopen is serieus zwaar, maar die staat voor augustus/september in de planning.

Je zou haast vergeten dat mijn gezin op nummer 1 staat met al dat gesport. Eigenlijk valt het wel mee hoor, je moet gewoon slim plannen. Ik heb vandaag bijvoorbeeld in mijn pauze op mijn werk gelopen, dat scheelt ook enorm. Straks af en toe op de racefiets naar mijn werk, dat zijn dan toch weer 50 trainingskilometers. En zo'n fietsdag kost me in verhouding tot mijn huidige reistijd maar 20 minuutjes extra. Goed geregeld dus.

Wat ik straks met dit blog ga doen weet ik nog niet, ik heb in twee maanden toch 2000 bezoekers getrokken, waarvan een dikke 500 vaker dan 4 keer zijn komen kijken. Dat vind ik erg cool en ik voel me eigenlijk wel een beetje verplicht om door te bloggen, voor julie! Dus daarom stel ik het volgende voor: Julie blijven vanaf nú massaal weg, waardoor de bezoekersaantallen drastisch afnemen en ik geen reden meer zie om door te bloggen. Goed geregeld?

5 opmerkingen:

Gonda zei

Blijf maar gewoon lekker bloggen over je hardlopen, je fietsen en alles wat zich daarnaaast af speelt :-) Als je zelf ook bij anderen reageert, komen die vanzelf ook bij jou reageren.

Babette zei

Erg leuke blog, zeker als je, net als ik, ook begonnen bent met Evy! Erg herkenbaar. Ikzelf ben wel te snel gestart, en dus eerst weer ruim een maand uitgeschakeld. Nu weer begonnen en inmiddels gelukkig weer bij les 10. Maar ik moet dus nog even. Succes!

Sander zei

Thanks voor de leuke reacties hoor!

Anoniem zei

Niet stoppen! Please :(
Ben erg benieuwd naar de stap van 5 naar de 10km. En hoe het je vergaat met de triatlon en de trainingen.
Onthoudt ons niets van je hersenspinsels, ze zijn verslavend om te lezen: We want more!

Groetjes Lieke Klaver

Sander zei

Okéééé.... :-)