dinsdag 7 april 2009

En weer een grens verlegd!


Van twee minuten lopen afgewisseld met 2 minuten wandelen, wat nog heel vers in het geheugen ligt, naar 55 minuten (ouwelulletempo) hardlopen! De spieren, pezen en gewrichten voelen tijdens 55 minuten joggen (ouwelullewoord) echt prima aan, geen greintje pijn, irritatie of andere symptomen die duiden op overbelasting, overtraining of andersoortige blessures. Kortom, zelfs als ik heel erg stil ben en met de volste attentie naar mijn lichaam luister is er geen enkele reden om deze intensiteit en dit volume niet lekker vol te houden.

Dus, missie geslaagd, volgende week zondag gaan we dat varkentje wassen.

Ik meet trouwens al jaren mijn ochtendpols en die schommelt tussen de 48 (totaal uit conditie) en de 42 (in vorm). Nu heb ik op het moment slechts 40 als ik wakker word en dat betekend dat het conditioneel wel erg goed zit. Mijn enige tegenstander is eigenlijk nog mijn gewicht, waardoor mijn spieren het op een gegeven moment te zwaar krijgen. Ik weeg nu 92 kilo, bij 185, dus voor de Dam tot Damloop en de 1/4de Triathlon in augustus en september, moeten er nog wel 7 of 8 kilo's af, maar dat zal als vanzelf gaan want ik ben er in de afgelopen 3 maanden ook al 9 kwijtgeraakt. Ik heb blijkbaar een lichaam wat zich snel aanpast en wat snel reageert op trainingen, maar anderzijds dus ook op biertjes en chipjes. Soms zit het dus mee, maar soms zit het tegen.

Ik ga deze week nog twee keer flink trainen, om volgende week een beetje te taperen en dan moet het volgende week zondag wel goedkomen met die 10 kilometer in 59:59! Keep you posted!

2 opmerkingen:

Gonda zei

Wat kan jou die tijd schelen zeg. Elke eindtijd is een PR! Je mag al trots zijn dat je het überhaupt doet! Later krijg je wel wat 'volume' en kun je snelheid maken.
Succes!

Trouwens, ik ben niet geslacht :-)

Sander zei

:-)