zaterdag 4 april 2009

Reality TV: Runners Life


Er loopt op NET 5 een realitysoap waarin 16 deelnemers gevolgd worden in hun voorbereidingen voor verschillende wedstrijden, varierend van de marathon van Parijs (42 kilometer), de halve marathon in Naaldwijk (21 kilometer) tot de Breakfast Run in Parijs (5 kilometer).De deelnemers aan het programma worden gevolgd tijdens hun trainingen, maar ze worden ook geportretteerd in hun privéleven. Er wordt tijdens de programma's nog wat advies gegeven door experts en er wordt natuurlijk flink wat reclame gemaakt om het programma te betalen, maar dat is zeker niet storend.

Het kijken wat zo'n programma is natuurlijk erg leuk als je zelf ook in voorbereiding bent op een wedstrijd (10 kilometer, IJsselloop). Het programma bevat veel herkenbare zaken en natuurlijk ook handige tips. De begeleidling die de deelnemers krijgen is natuurlijk veel intensiever dan de begeleiding die de gemiddelde loper krijgt en ik ben bijvoorbeeld meer individualistische bezig met het lopen, maar ach, het is toch erg leuk om te zien hoe andere recreanten hun sport beleven.

Het programma loopt al weer 9 afleveringen en wordt uitgezonden op NET 5, zondag om 17:00 en de herhaling is zaterdag om 8:25. Wat handig is voor de hippe vogels met een internetverbinding, voor zover er al van die moderne types komen op mijn site, op de site van het programma kan je alle afleveringen terugkijken! Veel plezier!

Geen opmerkingen: