maandag 20 april 2009

Ik heb het voor elkaar gekregen!


Afgelopen zondag was het zover. Wat ik in januari had bedacht, 10 kilometer hardlopen in april, was toen nog een ver van mijn bed show. Ik heb de anderhalve week van te voren een flinke stap teruggedaan qua trainingsomvang, de intensiteit heb ik wel lekker hoog gehouden. Een week van te voren nog een vijf kilometer op wedstrijdsnelheid gelopen en die was in minder dan een half uur rond. Goede voorbereiding is het halve werk.

D-day heb ik lekker geslapen en rustig aan gedaan voor de loop. Ik heb me voorgenomen om voor uitlopen binnen het uur te gaan, wat ik al een hele prestatie vind voor iemand die drie maanden geleden 102 kilo woog en nog nooit had gelopen.

Het was warm, ik heb de afgelopen 3 maanden voornamelijk in het donker gelopen, met temperaturen tussen de 0 en 10 graden, de laatste paar weken iets warmer. Achteraan gestart, 5 vrienden om me heen, mooi weer, ontspannen en gezellig, dus voor de start was het al geslaagd.

Pang, startschot, lopen. Ik kan er veel over proberen te schrijven, maar kan het niet. Het ging gewoon relaxed, ik ben tot 80% gegaan en heb samen met een vriend gelopen. Elke kilometer de tijd gecheckt en geprobeerd op 58 minuten te lopen. Dat ging perfect. We liepen zelf elke kilometer een seconde of tien sneller dan de 58 minuten. Omdat het parcours niet vlak is, twee keer een IJsselbrug over moesten en een stuk over een hobbelig zandpad van 600 meter in zich had, was het toch redelijk zwaar. Na het laatste klimmetje door het Bergkwartier kwamen we op mooie snelheid aan op de Brink waar een haag van mensen je over de streep juigde. Erg leuk.

En de tijd? Daar ben ik erg tevreden over, zeker omdat het de eerste tien kilometer is die ik liep: 56:44! :-)

Geslaagd!

Ik ben echt voldaan en heb nu al weer zin in de volgende loop. Eerst 'even' een 1/8ste en een 1/4de triathlon proberen deze zomer, maar in september loop ik de Dam tot Damloop (by night), 16,1 kilomter, dat is andere koek, maar wel andere koek binnen anderhalf uur! Zin in!

4 opmerkingen:

Annemarie zei

Super!!

Gefeliciteerd Sander! Was erg benieuwd naar je volgende berichtje.

Zelf ook rustig begonnen met sporten...gaat ook mij lukken!

Geniet van je zegen..enne in Zwolle is er in juni ook een halve marathon..stond die op je lijstje?

Sander zei

Een halve marathon is mij voorlopig even een brug te ver. Het lijkt me trouwens ook niet verstandig om vanaf nul naar een halve marathon te trainen in 5 maanden, dat is vragen om langdurige blessures! Maar bedankt voor je steun!

Gonda zei

Proficiat!! Die halve marathon komt nog wel ;-)

Esther zei

Gefeliciteerd!

Wat schrijf je ontzettend leuk,door jouw blogs ben ik nu ook een poging aan het wagen..;)

Ik blijf je volgen,ga zo door!
esther